Τυροκροκέτες με Εαρινό
Οι τυροκροκέτες είναι μια κλασσική μα πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή που συνοδεύει κάθε είδους γεύμα και ικανοποιεί όλα τα γευστικά γούστα. Προτείνουμε μια παραλλαγή με Εαρινό, ώστε στο εσωτερικό της κροκέτας να δημιουργηθεί μια ζεστή μους τυριών, που θα λιώνει στο στόμα σας!
Υλικά:
500gr Εαρινό Κρεμώδες Τυρί
150gr Ημίσκληρο τρίμμα ή Φέτα Π.Ο.Π τριμμένη
2 αυγά
2 κ.σ. αλεύρι
Δυόσμο (μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις)
Αλεύρι για το τηγάνισμα.
Σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και το Εαρινό κι ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά. Όταν οι κροκέτες μας αποκτήσουν πλούσιο χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να διώξουμε το περιττό λάδι. Τις σερβίρουμε ζεστές για ορεκτικό.
Εναλλακτικά μπορείτε να μην ενσωματώσετε το Εαρινό στη ζύμη, αλλά να γεμίσετε τα μπαλάκια με μία κουταλιά από αυτό, για να δημιουργήσετε μία πιο κρεμώδη γέμιση.
Μάθετε περισσότερα για το Εαρινό στη σελίδα μας: https://laverypieria.gr/portfolio_page/%ce%b5%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c/